Wat is Mentale VeerKRACHT?

Mentale VeerKRACHT is de vaardigheid om met verrassingen, stress en onverwachte tegenslag zinvol om te gaan. VeerKRACHTige mensen veren als het ware een beetje mee met het leven. Ze gebruiken tegenslagen en veranderingen als aanleiding voor verdere ontwikkeling.

“Je kan drie keer vallen, zolang je maar vier keer opstaat”

VeerKRACHTig zijn is een waardevolle eigenschap, want het helpt om proactief te zijn in veranderende omstandigheden en om succesvol de regie in werk en leven te houden. 

Mentale VeerKRACHT is te vergelijken met een tuimelpop, omdat zo’n pop, door het lage zwaartepunt of veermechanisme, wat er ook gebeurt steeds weer overeind komt. Het zou mooi zijn om ook in het echte leven over zo’n mentaal veermechanisme te beschikken. Om zo na tegenslagen en veranderingen niet gebroken op de grond te blijven liggen, maar op te veren en de toekomst vol vertrouwen en VeerKRACHT tegemoet te zien

Mentaal VeerKRACHTige mensen accepteren de onzekerheden in het leven en kunnen het leven beter aan. Hebben een proactieve instelling en spelen  met een positieve houding in op de veranderde omstandigheden en ontdekken in iedere situatie opnieuw betekenis.

Wil je meer weten over  mogelijkheden om de Mentale VeerKRACHT te versterken voor jezelf, jouw team of organisatie? Neem dan contact met me op via info@innermanagement.nl of 06-34793232.

Contact

Inge Mevissen

T 06-34793232