Wie is Inge Mevissen?

Ik ben geboren in Zuid-Limburg en woon in Midden-Limburg samen met mijn man, twee prachtige jongvolwassenen dochters en labradoodle Semmy. Ik heb  een loopbaan van meer dan 25 jaar in de gezondheidszorg en een passie voor het begeleiden van mensen. Vanaf 2014 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf. Het menselijk gedrag heeft me altijd enorm geboeid. Hoe kan iemand het beste uit zichzelf halen? Wat maakt iemand Mentaal VeerKRACHTig om mee te kunnen veren en bewegen met de veranderingen die de (werk)omgeving vraagt? Wat motiveert iemand, individueel of in teamverband?

Om antwoorden te vinden op bovenstaande vragen volgde en voltooide ik de hbo-opleiding Psychosociaal Counselor.  Deze opleiding is vormgegeven op basis van de filosofie, kennis en kunde van Professor Doctor Gerard Egan, de grondlegger van counseling. Een leven lang leren is wel aan mij besteed! Elk jaar gun ik mezelf nieuwe (studie)inspiraties. Ik blijf mezelf ontwikkelen door een brede variatie te volgen in opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van positieve psychologie, ACT, mentale veerkracht en vitaliteit.

Een schat aan kennis en ervaring deed ik op, die ik graag inzet om mensen te begeleiden tijdens hun zoektocht naar het gewenste resultaat in werk, leven en naar hun beste versie van zichzelf.  In mijn eigen zoektocht naar wat ik nu echt wilde doen met mijn leven heb ik keuzes gemaakt die er toe doen, ongeacht de consequenties. Ik heb de consequenties natuurlijk wel goed overdacht. Deze keuzes hebben mij gebracht tot waar ik nu sta in het leven. Het heeft me gevormd tot wie ik ben en me de kans gegeven nieuwe talenten te ontdekken en in te zetten.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden die positief, zelfbewust zijn en het gevoel hebben op een kruispunt in het leven te staan en even vastlopen. Ik stimuleer en motiveer mensen om weer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk en regisseur te worden van hun eigen leven. Ik stimuleer mensen om hun grenzen te verkennen,  te verleggen en daar waar nodig tijdig grenzen aan te geven. Het is mijn missie is om juist nu in tijden van verandering en onzekerheid, mensen meer bewust te laten worden van hun dromen, hun eigen kracht en om hierin keuzes te durven maken. Hier is moed, wilskracht, inspanning, en bovendien  Mentale VeerKRACHT en vitaliteit voor nodig. En zoals Epictetus zegt: “Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je ermee omgaat”.

Als counselor en coach ga ik uit van de eigen kracht die ieder mens in zich heeft. Met respect voor de unieke gedachten, gevoelens en unieke persoonlijkheid komen we er samen achter wat de beste manier is om Mentaal VeerKRACHTig en vitaal te worden. Ik help inzicht te verkrijgen in zowel de sterke kanten en talenten, als de zwakkere kanten en blinde vlekken van mensen om van daaruit te komen tot het voor hen gewenste resultaat. Zodat zij emotioneel sterker en energieker in het (werkend) leven staan en zo  meer levenslust, stabiliteit en energie overhouden voor de dingen die er echt toe doen en waarbij zij zelf centraal staan. Dat zij kunnen meeveren en meebewegen met de uitdagingen die vaak snel en opeenvolgend verandering en aanpassing van hen vragen. 

Mijn eigen persoonlijke levenservaring, counseling, werkervaring in de zorg, persoonlijke en heldere aanpak maken mij uniek, authentiek, respectvol, warm, begripvol, resultaat- en doelgericht.  Ik nodig je graag uit dit zelf te ervaren!

.

 

Contact

Inge Mevissen

T 06-34793232